AFYONKARAHİSAR / ŞUHUT - ŞUHUT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Nis

Afyon İl genelinde  18 Nisan 2024 tarinde (09:00-1700) Hilton otel  toplantı salonunda  34 okulun katılımı ile gerçekleştirilen yarışmada okulumuz da kendini gösterdi.
Öğrencillerimiz kendilerine verilen konu hakkında 10:00 ile 14:00 arasında sıfırdan oyun yaparak yarıştılar. Tasarımları ve kodlaması dahil herşey 4 saat içinde tamamlandı ve juri üyelerinin değerlendirmesi ile ilk 3'e giren okullar belirlendi.

Bu yarışmadaki asıl amaç 1. olmak değil, öğrencilerin yazılım dünyasına atılarak ortaya bir ürün çıkarmalarının hazzını yaşamalarını sağlamak ve ortamın havasın solumalarını sağlamaktı. Yarışmada boy gösteren sevgili öğrencilerimiz;
Saliha KAZANKAYA, Esra ZEYBEK ve Kumsal Su AKDAĞ'a emekerinden ve özverilerinden dolayı  ayrıca emeği geçen öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri okul öğrenci ve öğretmenlerimizin iş birliği ile gerçekleştirildi.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulü kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Katılım gösteren saygı değer misafirlermize ve programdan emeği geçen öğretmenlerimize, büyük gayret gösteren bütün öğrencilerimize emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Eyl

İlköğretim haftası kutlandı.

Eyl

Galatasaray Spor Kulübü ve Türk Milli Takımı futbolcusu aynı zamandan Beden Eğitimi Öğretmeni olan Berna YENİÇERİ çocuklarla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Katılımından dolayı kendisine teşekkür eder spor ve eğitim hayatında başarılar dileriz..

May

Beden Eğitimi derslerimizin kötü hava şartlarında okul içerisinde işlenmesi için ayrılan bölümün duvarları çeşitli branşlar ve olimpiyat figürleri ile süslenerek, öğrencilerin keyifli bir ortamda ders işlemeleri amaçlandı. Öğretmen ve öğrencilerimizin ortak çalışmasıyla yapılan resimler için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. (M. TUNÇKIN)

May

Okulumuzda gönüllü öğretmenlerle birlikte Hz.Muhammed s.a.v ' eğitim anlayışı ve eğitim metodları konulu makale taraması ve Ali Erkan Kavaklı'nın En Sevilen Öğretmen Hz.Muhammed s.a.v ve Eğitim metodları kitabı müzakere edildi. (T. ÇAYLAK)

Ayrıntı bilgiler için linklere tıklayabilirsiniz. EK1  ,

EK2

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı İlçe programı okulumuz tarafından Şuhut Anadolu Lisesi Spor Salonu'nunda, İlçe Protokolü katılımıyla gerçekleştirildi. Programın yapımında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
Bizim bugünleri yaşamamıza vesile olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

May

Okul Psikolojik Danışmanımız tarafından öğretmenlerimize konferans salonumuzda "Mentörlük ve Öğrenci Koçluğu" eğitimi yapıldı. Eğitimde kişilerarası iletişim,motivasyon, öğrenme stilleri, mesleki hedef belirleme,kaygı-stres yönetimi vb. konular anlatıldı. Akademik başarıyı arttıracak çalışmalar, mentörlük ve koçluk sistemi hakkında bilgiler verildi.

May

Öğrenci mesleki gelişim alanına yönelik "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde Hitabet ve Mesleki Uygulama dersi kapsamında öğrencilerin vaizelik ve Kur'an kursu öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerinin etkin katılımıyla planlanır ve uygulanır." kazanımı doğrultusunda İHL Meslek Dersleri Öğretmenlerinin planlamasıyla ilçemiz müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarına ve yine ilçe müftülüğüne bağlı 4-6 yaş çocuklar için kurslara ögrencilerimizi görevlendirdik. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program vaaz ve ilahiler ile devam etti. 4-6 yaş çocukları için kurslar da son dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışma imkanı olarak en popüler alanlardan olması sebebiyle görevli  öğrencilerimizle yaş grubu seviyesine uygun oyunlar hazırladık ve çocuklarla zaman geçirdik. Programlardan sırasında cemaatin  olması ve sonrasında öğrencilerimize yapılan ikramlar güzel bir deneyim yaşamalarına vesile olmuştur.

Sorumlu: Hasibe YÜCEDAĞ

May

Okul bahçesinde bir hobi bahçesi oluşturmak için öğrenciler ve öğretmenler bahçeyi birlikte tasarlayıp, bitkileri ekip, birlikte çalıştılar. Bu sayede, doğayla iç içe olmayı öğretirken, öğrencilerin yaratıcılıklarını serbest bırakmaları sağlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. (K. ÇINAR)

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.